Dışişleri’nden Maraş açıklaması: Yeni plaj açılmadı

“KKTC hükümeti, GKRY’nin iddia ettiği gibi Kapalı Maraş’ta yeni bir plaj açılması kararı almış olmayıp halihazırda kullanıma açık olan bir plajda başta güvenlik olmak üzere, plajı kullananların yararına birtakım iyileştirme çalışmaları başlatmıştır."

Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıslı Rum yönetiminin Kapalı Maraş’la ilgili dünya kamuoyunu yanılttığını ileri sürerek Kapalı Maraş’ın KKTC toprağı olduğunu savundu. Yapılan açıklamada Kapalı Maraş ile ilgili tek yetkinin de KKTC hükümetine ait olduğu belirtti.

Açıklamada şu ifadeler de yer aldı:

“KKTC hükümeti, GKRY’nin iddia ettiği gibi Kapalı Maraş’ta yeni bir plaj açılması kararı almış olmayıp halihazırda kullanıma açık olan bir plajda başta güvenlik olmak üzere, plajı kullananların yararına birtakım iyileştirme çalışmaları başlatmıştır. Kaldı ki, yukarıda da belirtildiği üzere, Kapalı Maraş’ta atılacak adımlar hususunda KKTC makamları, başta Rum tarafı olmak üzere hiçbir merciden icazet almayacaktır.

Dünyada daha önemli birçok konu dururken, GKRY’nin gerek BM gerek diğer bölgesel ve uluslararası kuruluşları yanıltmak suretiyle meşgul etmesi büyük bir sorumsuzluk göstergesidir.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi