Bağımsızlık Yolu eylemlere katılmama gerekçelerini açıkladı

Bağımsızlık Yolu, siyasi partilerin gayrimeşru hükümeti protesto etmek için düzenledikleri eylemlere katılmadı.

HABER MERKEZİ

Bağımsızlık Yolu, siyasi partilerin bugün gerçekleştireceği eylemlere katılmama sebeplerini açıkladı. Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, CTP tarafından duyurulan eyleme, gerekçeleri nedeniyle katılmadıklarını belirtti. Rahvancıoğlu, “CTP bu eylemi akaryakıt zammına, süt zammına, elektrikte yakıt değişim ücretine karşı yapsa ve Servet Vergisi, Asgari Ücret, Sendikalaşma gibi talepleri yükseltseydi Bağımsızlık Yolu da desteğini ortaya koyardı” dedi.

Öte yandan CTP ile aynı saat ve aynı yerde eylem çağrısı yapan dört partinin (TDP, TKP, YKP, BKP) arasına katılamama kararı aldıklarını da ifade eden Rahvancıoğlu, “Çünkü bizim fikrimizce; bir siyasi parti içeriğini şekillendirerek bir eylem duyurusu yaptığında; ya o eylemi benimsersiniz ve o siyasi partinin ismini de ifade ederek, o siyasi partinin çizdiği çerçeveyi kabul ederek, o siyasi partinin eylemine katılırsınız ya da katılmazsınız. Kendi eylemimizi yapacaksak da, başka yerde, başka bir içerikle yapma hakkımız bakidir. Ama aynı yerde, aynı saatte, başka bir içerikle eylem yapmak, bizim kendi etik anlayışımıza uygun değil” dedi.

Bugünkü eylemlerinde tüm siyasi partilere başarılar dileyen Rahvancıoğlu, müdahalelerle kurdurulan bu hükümetin, önceki hükümetlerden farklı olmayacağını, asıl iktidar odaklarından olan ultra zenginlerin daha da zenginleşmesine hizmet edeceğini vurguladı. Gün geçtikçe yoksullaşan emekçi halkın zamlara, hayat pahalılığına ve sömürüye karşı; servet vergisi, asgari ücretin en düşük kamu maaşına eşitlenmesi ve sendikasız çalıştırılmanın yasaklanması talebi etrafında kenetlesi için mücadelenin devam edeceğini kaydetti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi