Piroi/Gaziler kapısı için iki toplumlu girişim

Athienu (Kiracıköy) Belediye Başkanı Kiriakos Kareklas ve Lurucina (Akıncılar) Belediye Başkanı Hasan Barbaros yaptıkları ortak açıklamada, Gaziler köyünde geçiş noktasının açılması için iş birliği yapma niyetlerini dile getirdiler.

Athienu (Kiracıköy) ve Lurucina (Akıncılar) belediye başkanları, Piroi (Gaziler) köyünden sınır kapısı açılması için ortak girişim başlatma kararı aldıkları belirtildi.

Haravgi gazetesi, Athienu (Kiracıköy) Belediye Başkanı Kiriakos Kareklas ve Lurucina (Akıncılar) Belediye Başkanı Hasan Barbaros’un, Kareklas’ın ofisinde bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve Piroi/Gaziler geçiş noktasının açılması için girişim başlatma kararı aldıklarını yazdı.

Habere göre, Kareklas ve Barbaros yaptıkları açıklamalarda özetle, söz konusu geçiş noktasının açılmasının her iki köy ve civar köyler için sağlayacağı faydalardan bahsederek bu konuda iş birliği yapma niyetlerini dile getirdiler.

Gazete, Kareklas ve Barbaros’un bu çerçevede BM temsilcisi, önemli ülkelerin büyükelçileri ve AP milletvekilleri gibi birçok platformda taleplerini gündeme getirmeye hazırlandıklarını aktardı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi