Gazeteci Abu Akleh’in cenazesinde çıkan olaylara soruşturma açılacak

İsrail polisinin gazeteci Shireen Abu Akleh'in cenazesine yaptığı saldırının İsrail hükümeti tarafından soruşturulacağı açıklandı.

İsrail, dün Filistinli gazeteci Shireen Abu Akleh’in cenaze konvoyuna saldıran İsrail polislerine soruşturma açılacağını duyurdu.

Filistinli gazeteci Shireen Abu Akleh geçtiğimiz Çarşamba günü Batı Şeria’da İsrail güçleri tarafından ateş açılması sonucu hayatını kaybetmiş, dün de düzenlenen cenaze töreninde İsrail güçleri bu kez gazetecinin cenaze konvoyuna saldırmıştı.

İsrail, İsrail güçleri tarafından öldürülen gazetecinin cenazesine saldıran ve Kudüs’teki tören sırasında tabutu düşürmelerine neden olan polisler hakkında soruşturma açılacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada, “İsrail, polis memurlarını destekliyor, ancak yaşanan bu olaydan dersler de çıkarılacak. İsrail polisi, yüzlerce isyancı töreni sabote etmeye ve polise zarar vermeye çalıştıkları için güç kullanmak zorunda kaldı” denildi.

BLİNKEN’DAN DA KINAMA GELMİŞTİ
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aynı zamanda ABD vatandaşı olan Abu Akleh’in cenaze konvoyuna izinsiz giren İsrail polisinin görüntülerinden rahatsız olduğunu dile getirerek, “Her aile, sevdiklerini onurlu ve engelsiz bir şekilde uğurlamayı hak eder” ifadelerini kullanmıştı.

AB TEMSİLCİLERİ: DEHŞETE DÜŞTÜK
AB Filistin Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada, AB ülkeleri ve ortak görüşteki ülkelerden temsilcilerin, Şirin Ebu Akile’nin işgal altındaki Doğu Kudüs’teki cenazesine katıldığı belirtildi.

İsrail polisinin cenaze merasimi için Ebu Akile’nin naaşını taşıyan Filistinlilere saldırmasına değinilen açıklamada, “St. Joseph Hastanesi yerleşkesindeki şiddet ve cenaze töreni boyunca İsrail polisinin gereksiz güç kullanımı karşısında dehşete düştük. Böyle orantısız davranışlar yalnızca daha fazla gerilimi körükler.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, “Şirin yine de St. Andrew’s Kilisesi ve Siyon Dağı Mezarlığı’nda onurlu bir şekilde uğurlandı. Huzur içinde yatsın.” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: T24, AA, TIME, Alhiwar TV

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi