‘BEYAZ EV’ KABİNESİ

KKTC’nin yeni kabinesi, Ersin Tatar’ın seçtirilmesi için Beyaz Ev’e çağrılan UBP’lilerden seçildi.

HABER MERKEZİ

ELÇİ HER İŞİ ÇÖZER(!)
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’nin, son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Tatar’a muhalif isimleri toplayarak hizaya çektiği ekip bakanlar kurulu olarak ilan edildi. Skandal isimlerden Ünal Üstel’e hükümeti kurma görevinin verdirilmesinin ardından jet hızıyla yeniden UBP-DP-YDP Hükümeti kuruldu ve Meclis olağanüstü toplanarak kabineyi onayladı.

CTP VE HP KATILMADI
Muhalefet partileri CTP ve HP oturuma katılmadı. Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başkanlık Divanı ve Danışma Kurulu toplantılarının Cumhuriyetçi Türk Partisi katılmasa da yapılabileceğini söyledi. UBP’nin bu kurullarda çoğunluğu olduğu için sorun yaşamayacağını belirtti. Hükümet programının bugün okunması bekleniyor. Sunat Atun’un yeniden maliye bakanı olmasına tepki yağdı.

KABİNE ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:
Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı ve Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Maliye Bakanı Sunat Atun, İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy…

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi