Atlı: Korkmuyorum! Susmayacağız, mücadelemize devam edeceğiz

TDP Genel Başkanı Mine Atlı, dava görülmeye başlanırsa vatan hainliği maddesinin içeriğinin tartışılacağını, bu ülkenin menfaatlerinin kimler için göz ardı edildiğinin konuşulacağını söyledi.

HABER MERKEZİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’ın kendisini polise şikayet etmesi üzerine ifadeye çağırıldı. Atlı, yaptığı bir paylaşım sonrası polis tarafından aranılmasının Avrupa İnsan hakları Mahkemesi’nin konuya karşı tutumu bakımından ifade özgürlüğü hakkının ihlali olduğunun altını çizdi.

TDP lideri ifade sonrası yaptığı açıklamada, “Korkmuyorum! Bugüne kadar ne söylediysek onu söylemeye devam edeceğiz. Yılmayacağız. İfade özgürlüğünün sakınıldığı iklim sağlanana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

Anayasada yer alan “Vatan Hainliği” maddesini “utanç” olarak nitelendiren Atlı, “Vatan Hainliği maddesinin Anayasamızda olması bile bir utançtır. Bu anayasa maddesi olmamalı. Bu madde madem var bunu sorgulamamız ve tartışmamız önemlidir.

Dava açılınca vatan hainliği maddesinin içeriğini de tartışmaya başlayacağız. Türkiye-KKTC ilişkisi de, bu ülkenin menfaatleri kimler için göz ardı edildiği de tartışılacak.

Yapacağım savunma bellidir, F Comments dediğimiz makul yorum hakkını kullanacağız, daha sonra da ifade özgürlüğü müdafaasını kullanacağız.” ifadelerini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi