AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Borrell: Rusya’ya karşı savaşmıyoruz, Ukrayna’yı savunuyoruz

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya karşı savaşmadığını, Ukrayna'yı savunduğunu söyledi.

İtalya’nın Floransa kentinde düzenlenen Birliğin Durumu (State of the Union) toplantıları sonrası Euronews’e konuşan Borrell, “Tüm bu Batı Rusya’ya, Batı diğerlerine karşı türü hikayelerden hoşlanmıyorum. Bu Birleşmiş Milletler Antlaşması’nı ilgilendiren bir sorun. Bu devletlerin halklarının egemenliğiyle ilgili bir sorun, komşularını ezip geçmek için güç kullanmayarak sınırlara saygı duymakla ilgili bir sorun.” ifadelerini kullandı.

Borrell, “Rusya’ya karşı savaşmıyoruz. Ukrayna’yı savunuyoruz. Ve Ukrayna’yı savunmak hukuka dayalı uluslararası düzeni savunmak anlamına geliyor. Aksi takdirde orman kanunları geçerli olacaktır.” şeklinde devam etti.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi, Euronews muhabiri Meabh Mc Mahon’a ayrıca Rusya ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında ayrım yapılması gerektiğini ifade etti ve ekledi: “Rus halkına karşı bir tavrımız yok. Bu bir rejimle, siyasi bir sistemle ve bir kişiyle alakalı. Bu bir kişinin savaşı. Dolayısıyla evet, Putin’i zayıflatmak istiyoruz ancak Rus halkını tarihin sınırlarına itmek istemiyoruz. Öyle ya da böyle Avrupa’da barışçıl bir çözümün ve barışçıl bir güvenlik sisteminin bir parçası olmalılar.”

Kaynak: Euronews

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****