Zelenski online yardım platformu kurdu

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ülkesine yardım için online yardım platformu kurulduğunu açıkladı.

United24 isimli platform kurulduğunu ve bu platform üzerinden Ukrayna’ya yardım edilebileciğini belirten Zelenski, “Ukrayna bugün sadece kendi özgürlüğü için değil, demokratik dünya için savaşıyor” dedi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 2 aydan fazla süredir devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski online yardım platformu kurulduğunu açıkladı. Zelenski, “United24” isimli platformun Ukrayna’ya yardım edecek kişi ve kurumların işini kolaylaştırmak için kurulduğunu söyledi.

“Bugün dünyadaki özgür ülkeler, şirketler, uluslararası organizasyonlar ve en önemlisi insanlar Ukrayna’nın etrafında birleşti” diyen Zelenski, “Şu an siz de onlardan birisiniz, teşekkürler. Sadece birlikteyken, savaşı durdurabilir ve Rusya’nın yok ettiklerini yeniden inşa edebiliriz. Birlikteyken, özgürlüğün tiranlığı yenmesine yardım edebiliriz” dedi.

‘UKRAYNA’YI YENİDEN İNŞA EDEBİLİRSİNİZ’
Toplanan bağışların Ukrayna’nın milli bankasına aktarılacağını ve bakanlıklara iletileceğini belirten Zelenski, “Bağış toplama platformu, Ukrayna’yı desteklemek için başlatılan küresel ‘United24’ girişiminin bir parçasıdır. Burada bir tıkla yapabileceğiniz bağışlarla savunucularımız ile sivillerimizi koruyabilir ve Ukrayna’yı yeniden inşa edebilirsiniz. Tüm bağışlar, Ukrayna’nın milli bankasına gönderilecek ve ilgili bakanlıklara verilecektir. Raporlar, her 24 saatte güncellenecektir. Her bağışın zafer için önemi var” ifadelerini kullandı.

“Korumak ve yeniden inşa etmek için bağış yapın” çağrısında bulunan Zelenski, “Ukrayna bugün sadece kendi özgürlüğü için değil, demokratik dünya için savaşıyor” iddiasında bulunarak, “Sizlerin katkısını Ukrayna’nın zaferinde ve özgürlüğünde daima hatırlayacağız. Teşekkürler” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****