Erhürman: Müdahale tescillendi

Meclis Grubu ile MYK ortak toplantısından sonra açıklama yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Kıbrıs Türk halkının yaratılan kaostan hiçbir müdahalenin olmadığı kendi iradesi ile çıkma sorumluluğu var.” dedi.

HABER MERKEZİ

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) bu sabah saatlerinde Mecliste yaptığı toplantıdan sonra, açıklama yapan Genel Başkan Tufan Erhürman, müdahalenin tescillendiğini ve erken seçimin açıkça ufukta görüldüğünü Kıbrıs Türk halkının da yaratılan kaostan hiçbir müdahalenin olmadığı kendi iradesi ile çıkma sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Erhürman açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bugüne müdahaleye zemin hazırlayanların kendilerine müdahale edildiğinde, “ne yapacaklarını bilmez halde” açıklamalar yaptığını söyledi. Erhürman, seçimden önce Türkiye’ye gidip Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile fotoğraf çektirenlerin bu müdahaleye zemin hazırladığını kaydetti.

Ana muhalefet lideri, müdahalenin artık açık bir şekilde geçekleştiğini ifade ederek, “O kadar açık gerçekleşti ki Tahsin Ertuğruloğlu’nun ağzından Faiz Sucuoğlu’na “Türkiye sizinle birlikte çalışmak istemiyor” dendi. Bu basında yer aldı ve dikkat ederseniz şu ana kadar buna ilişkin hiçbir yalanlama da gelmedi. Dolayısıyla müdahale tescillendi.” dedi.

Erken seçim yöntemine de vurgu yapan ana muhalefet lideri, “İki seçenek var ya erken seçim hükümeti kurulur ya da Cumhurbaşkanı kendi iradesi ile ülkeyi seçime götürür. Bizim tavrımız Parti Meclis’i toplantısından sonra netleşecek.” dedi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın açıklaması şöyle:

“Seçim dönemi köy köy gezip, “Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkileri en iyi biz kurarız. Türkiye Cumhuriyeti’nden parayı en iyi biz koparırız.” dendi. Bunu yapanlar aslında Cumhurbaşkanlığı seçiminde müdahaleyi en iyi bilenlerdi. Kendi kurultaylarına yapılan müdahaleyi bilenlerdi. Ama gezip gezip Türkiye Cumhuriyeti üzerinden propaganda yapmaktan kendilerini alamadılar. Şimdi gelinen noktada bir kez daha görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı sürecinden bu yana yaratılan müdahale süreci yine tekrarlandı. Müdahale artık açık bir şekilde geçekleşti. O kadar açık gerçekleşti ki Tahsin Ertuğruloğlu’nun ağzından Faiz Sucuoğlu’na “Türkiye sizinle birlikte çalışmak istemiyor” dendi. Bu basında yer aldı ve dikkat ederseniz şu ana kadar buna ilişkin hiçbir yalanlama da gelmedi. Dolayısıyla müdahale tescillendi.

Kıbrıs Türk Halkının iradesine müdahale edilmesine karşı çıkacaksanız her ortamda karşı çıkacaksınız. Seçim dönemlerinde “Türkiye şunu ister bunu istemez, en çok beni ister, en çok da beni sever, en çok da parayı bana gönderir” dediğiniz takdirde bütün bu müdahale zeminini yaratırsınız ve siz de sonuçta müdahaleler ile karşı karşıya kalırsınız. Ama bunun bedelini de Kıbrıs Türk halkı öder. Kıbrıs Türk halkının iradesi öder. Dolayısıyla iradeye bir kez daha müdahale edilmiştir. Ama kimse de yaşatılan bu maskaralıktan da bir kahramanlık üretmeye kalkmasın. Çünkü seçim öncesinde Türkiye’ye gidip Recep Tayyip Erdoğan ve Fuat Oktay ile fotoğraf çektirip orada hiçbir açıklama yapmayıp buraya geldikten sonra “Türkiye bize her türlü yardımı yapacak” deyip sokak sokak gezenler bu müdahale zemini hazırlayıp şimdi de ne yapacaklarını bilemez halde açıklamalar yapmaya devam ediyorlar.

Bu gerçeklerin sonucu çözümü üretecek olan Kıbrıs Türk Halkının iradesidir. Dolayısıyla bir erken seçim ufukta görülüyor. Bu krizin ortasında halkı seçimle meşgul etmek istemiyoruz ama Kıbrıs Türk halkının yaratılan bu kaostan ancak hiçbir müdahalenin olmadığı kendi iradesi ile çıkma sorumluluğu var.”

Erken seçim için iki seçenek var ya erken seçim hükümeti kurulur ya da Cumhurbaşkanı kendi iradesi ile ülkeyi seçime götürür. Bizim tavrımız Parti Meclis’i toplantısından sonra netleşecek.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi