ANKARA ‘YETİŞMEDİ’

Mali protokolü imzalamak için Ankara’da bulunan hükümet eli boş döndü. Türk Lirası kullanmaktan doğan açıkları kapatma ve acil sıcak para akışı sağlama konusunda Türkiye hiçbir taahhüt vermedi.

HABER MERKEZİ

4 MİLYAR 250 MİLYON ‘AYRILDI’
Başbakan Faiz Sucuoğlu ve TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın imzaladığı 2022-2023 işbirliği protokolüne göre reformlar yapılır, anlaşmada yazanlar vaktinde hayata geçirilirse toplamda 4 milyar 250 milyon liralık kaynak serbest bırakılacak. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz protokoldeki 3 milyar 200 milyon TL’lik kaynağın 1 milyar 833 milyonu geldi. Çoğu savunmaya harcandı.

KÜLLİYE VE ADALET VURGUSU
Projeler arasında külliyenin de olduğunu açıklayan Fuat Oktay, anlaşmanın, kamu yönetimi ve kamu politikaları, ekonomi, sosyal, savunma, güvenlik ve adalet üzerine dört ana eksene odaklanmış politikalar içerdiğini belirtti.

Fuat Oktay
“Bu antlaşma, öncekilerden biraz daha farklılık arz edecek, kurumsal anlamda sürdürmeyi arzu ettiğimiz TC-KKTC ilişkilerinin temelini atıyor olacak. KKTC hükümetinden beklentimiz popülist yaklaşımlardan uzak sürdürülebilir politikaları hayata geçirmesidir.”

Faiz Sucuoğlu
“Altı aylık bir süre içerisinde gerekli çalışmalar tamamlanıp, kendi iç gelirlerimiz ile sıcak para akışında önemli bir mesafe kaydedileceğine inancımız tamdır… Hayırlı Ramazanlar dilerim.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi