Anastasiadis: Türk tarafı kabul edilemez tutumlarında ısrar ediyor

Anastasiadis dün geceki etkinlikte Ersin Tatar'a Güven Yaratıcı Önlemleri görüşmeyi önerdiğini ancak Tatar tarafından reddedildiğini söyledi.

Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis, Türk tarafının kabul edilemez tutumunda, önce egemen eşitliğin tanınması ve ardından Kıbrıs sorununu çözmek için zemin olup olmadığının görülmesi için girişimde bulunulması konusunda ısrar ettiğini söyledi.

Kıbrıslı Türkler tarafında sürekli bir uzlaşmazlık olduğu gerçeğinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Anastasiadis, dün gece eski Lefkoşa havalimanında düzenlenen BM Barış Gücü etkinliğinde, Ersin Tatar’a Rum tarafının Güven Yaratıcı Önlemleri önerisini görüşmelerini önerdiğini ancak bunun Kıbrıslı Türk lider tarafından reddedildiğini söyledi.

Aynı zamanda, Anastasiadis Tatar’a mültecilerin özgür bölgelere akışını önlemek için önlemler alması gerektiğine dikkat çekti.

Mültecilerin Türkiye tarafından siyasi amaçlarla kullanıldığını ifade etti ancak Tatar bunun böyle olduğunu reddetti.

Anastasiadis, Türk tarafının kabul edilemez tutumlarının, en azından BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunu için bir elçi atanması konusunda ortak bir zemine yer bırakmadığını vurguladı.

Birleşmiş Milletler’in Kıbrıs Türk tarafının olumsuz tutumunu görüp görmediğine ilişkin gelen soruya ise Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Ersin Tatar ile gerçekleştirdiği diyalog sırasında Colin Stewart’ın da orada olduğunu ve bu nedenle paylaşılanlara tanık olduğunu söyledi.

Kaynak: Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi