Yenigüç: Deniz aşırı sermaye çevrelerine teslim olmamak için tüm gücümüzü kullanacağız

El-Sen adına açıklama yapan Mali Sekreter Mustafa Yenigüç, sendikanın, borcu olan dairenin enerjisini kesen personelin tutuklanmasını protesto etti, yıldırma ve yıpratma politikalarına boyun eğmeyeceklerinin altını çizdi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Mali Sekreteri Mustafa Yenigüç, sendika adına yayınladığı açıklamasında, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-Tek) borcu bulunan dairenin enerjisini kesen personelin tutuklanmasına sert tepki gösterdi. Yenigüç açıklamasında, Polis Basın Subaylığı’nın da mevzu bahis olayı hırsızlık olarak nitelendirmesinin sendika tarafından sert şekilde protesto edildiğini söyledi.

Mustafa Yenigüç, sendika üyelerinin deniz aşırı sermaye çevrelerine teslim olmamak için üretim, iletim ve dağıtımdan gelen gücünü kullanmaktan çekinmeyeceklerinin altını çizdiği açıklamasında, “Bu tip yıldırma ve yıpratma politikalarına karşı örgütlü mücadelemize yakışan her türlü mukavemeti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

Yenigüç’ün açıklamasının devamı şöyle:

“El-Sen Yönetim Kurulu ve tüm sendikalarımızın aldığı karara istinaden 12 Nisan 2022 Salı günü başlattığımız işbaşı yapmama eylemimizin devam ettiğini duyururuz.

İşbaşı yapmama eylemimizin sebebi kurumumuzun maliyet altında satış yapmaya zorlanması, oluşacak zarara herhangi bir sübvanse yöntemi gösterilmemesi, kurumun üretim/dağıtım/iletim eksiklikleri hakkında herhangi bir adım atılmaması ve yine bir deniz aşırı sermaye grubunun üretici olarak ülkemize davet edildiği iddialarıdır.

Yurttaşlarımızın mağduriyetini kısıtlı tutmak ve güvenliği sağlamak maksatlı SCADA, Teknecik Üretim Vardiyası, ilçelerdeki stand-by arıza çalışanlarından birer ekip ve Çağrı Merkezi’nde bir görevli bırakılacaktır.

EL-SEN Yönetim Kurulu (a)
EL-SEN Mali Sekreteri Mustafa Yenigüç”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi