ÖNEMLİ TEMAS
Liderler toplumsal cinsiyet eşitliği teknik komitesi aracılığıyla ortaya çıkan eylem planının lansmanı için yarın BM temsilcisi Colin Stewart’ın müzakerelerin yapıldığı binada vereceği davette buluşacak.
HABER MERKEZİ
ORTAK EYLEM PLANI UYGULANACAK
Liderler, BM’nin çağrısı olan kadınların Kıbrıs’taki nihai çözüm sürecine tam, eşit ve anlamlı katılımını sağlamanın yollarını açacak bir eylem planında anlaştı. Kuzeydeki liderlik değişiminden sonra durma noktasına gelen çalışmaların hızlanması olumlu karşılandı. Liderler yarın saat 20.00’da Lefkoşa’da BM Kampı’nda buluşacak.
TATAR İLE GÜVEN YARATMAYI KONUŞACAK
Anastasiadis, aynı gün BM Siyasi İşler Departmanında Avrupa, Orta Asya ve Amerika’dan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca’yı kabul ederek, Güven Yaratıcı Önlemleri konuşacak. Anastasiadis’in gündeminde Tatar ile önerilerini paylaşmak da var. Altı ayın ardından gerçekleşen liderlerin bu ilk teması önemseniyor.