Çatozlular anayolu kesti: Serdarlı Belediyesi’ni kapattırmayız

Serdarlı bölge halkı, belediyeler reformunu protesto ediyor. Köy meydanında toplanan bölge sakinleri, anayola kadar yürüyüş yaptı, yolu trafiğe kapattı.

HABER MERKEZİ

UBP-DP-YDP Hükümeti’nin, Meclis’te ivediliğini alıp komite’ye gönderdiği “belediyeler reformu” diye anılan tasarı bölgelerde protesto edilmeye devam ediliyor. Belediye sayılarını 28’den 13’e düşürmeyi hedefleyen tasarında Serdarlı Belediyesi de kapatılacak belediyelerden biri. Bölge sakinleri geçtiğimiz günlerde yaptıkları çağrı ile bugün sabah köy meydanında, hükümetin sunduğu tasarı ile Serdarlı Belediyesi’nin kapanmasını planlamasını protesto etti.

Bölgelilerin başlattığı eyleme, Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekilleri ve yöneticilerin yanı sıra Ulusal Birlik Partili ilçe başkanı ve yöneticiler de destek verdi.

Meydandan anayola ilerleyen bölgeliler, yolu trafik geçişine kapattı. Eylemciler, “Birlik, mücadele, dayanışma” ve “Belediyemiz kapatılamaz” sloganları ataken, Serdalı köy girişine de pankart astılar.

Serdarlı Belediyesi de eylemi sosyal medya hesabından canlı olarak aktardı video ise şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi