Lukas’dan Borrell’e Türkiye sorusu

DİSİ’nin Avrupa Parlamentosu’ndaki üyesi Lukas Furlas, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili aldığı bir dakikalık konuşmada Türkiye'ye değindi.

Fourlas, Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell’e, Rusya’ya karşı yaptırımlara katılmayan Çin’in yanı sıra, aynı şeyi yapan ve AB’ye aday bir ülke olan Türkiye’yi ne zaman inceleyeceğini sordu. “Türkiye, AB’den ‘hediyeler’ almayı bekleyen bir arabulucu gibi davranmaya bile çalışıyor” dedi.

Furlas’ın konuşması:

FURLAS GENÇLERLE İLGİLİ KONUŞTU
DİSİ’nin Avrupa Parlamentosu’ndaki üyesi Lukas Furlas dünkü genel kurulda gençlerle ilgili de konuşma yaptı. Furlas, ortak Avrupa kimliğini eğitimle geliştirmekten ve pandemi nedeniyle zarara uğrayan gençler için daha fazla şey yapılmasından bahsetti. Eğitimde fırsat eşitliğini vurgulayan Furlas, “Pandemi, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan genç nesilde silinmez bir iz bıraktı. Burada bir yerde bizim rolümüz var. Elimizdeki programlar ve kaynaklarla fırsatlar sağlamalı, yurttaşlık eğitimini geliştirmeli ve ortak bir Avrupa kimliğinin güçlendirilmesini teşvik etmeliyiz” dedi.

Eleştirel düşünen, vizyona ve siyasi iradeye sahip gençler istediklerini ifade eden Furlas, dijital geçiş, yeşil geçiş ve Avrupa’nın karşı karşıya olduğu tüm zorluklarla baş etmeye hazır olduklarını vurguladı.

Bugün Kıbrıs, Strazburg’ta Avrupa Parlamentosu genel kurul çalışmalarını takip etmeye devam ediyor…

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi