Kuzeyde kalan Rum malları için çalışmalar devam ediyor

Kıbrıs'ın güneyindeki Meclis, kuzeyde malı bulunan Rum mal sahiplerinin desteklenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Kuzeydeki Rum mallarının kullanım kaybıyla ilgili olarak, Kıbrıs’ın güneyinde bulunan “Yükün Eşit Paylaşımı Kurumu” tarafından mal sahiplerine tazminat verilmesi olasılığının, dün gerçekleştirilen Rum Meclisi Göçmenler Komitesinde ele alındığı haber verildi.

Bunun partilerin çoğunluğu tarafından sunulan bir yasa önerisi olduğunu yazan Haravgi gazetesi, Meclis Göçmenler Komitesi Başkanı Nikos Kettiros’un, bu yasa önerisiyle birlikte, devletin, kuzeydeki Rum malı sahiplerini desteklemek ve yükün eşit paylaşılmadığını kabul eden bir planın hazırlanması için hareket etmekle yükümlü olduğu çerçeveyi ve genel hatları ortaya koyduklarını dile getirdi.

Kuzeydeki Rum mallarının kullanım kaybına ilişkin tazminatlar konusuyla herkesin aynı şevkle ilgilenmediğinin görüldüğünü savunan Kettiros, yasa önerisinin bir aydır sunulmuş olmasına rağmen, İçişleri Bakanlığının bunu değerlendirmek için zaman istediğini kaydetti.

Kettiros, İçişleri Bakanlığının, kuzeyde malı bulunan Rum mal sahiplerinin desteklenmesiyle ciddi olarak ilgilenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }