Muhalefet Sucuoğlu’na kendi sesini dinletti

Meclis Genel Kurulu sırasına yaşanan Anayasa tartışmasında, Sucuoğlu muhalefet milletvekillerine "abuk, subuk suçlama yapıyorlar" dedi, muhalefet vekilleri ise Sucuoğlu'nun konuşma videosunu salona dinletti.

HABER MERKEZİ

Başbakan Faiz Sucuoğlu ile muhalefet milletvekilleri arasında Anayasanın ihlal edilip edilmediği konusunda tartışmalar yaşandı. Muhalefetin Meclis’e sunduğu, “Yerel Yönetim Organları Seçimi İçin Oy Verme Gününün Saptanmasına İlişkin Karar Hakkında İvedelik Önergesi”nin görüşmelerinin yapıldığı sırada çıkan tartışmada, Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekili Fazilet Özdenefe’nin, Anayasayı bilinçli ihlal ediyorsunuz, daha geçen hafta Başbakan bunu yapacağını kürsüden söyledi” demesi üzerine Başbakan Faiz Sucuoğlu daha önce kürüsüden söylediği, “Oy birliği ile Anayasayı ihlal edecektik, oy çokluğu ile ediyoruz” sözlerini inkar etti. Sucuoğlu muhalefet vekillerine yönelik, “Abuk subuk suçlamalarda bulunuyorlar” dedi.

Çıkan tartışmalar sonrası söz alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan’a bahsedilenleri söylediğini hatırlatarak, “Size dostça bir tavsiye vereyim, ‘evet böyle söylemiş olabilirim ama bunu demek istemedim’ demelisiniz” dedi. Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun itirazlarını yinelemesi üzerine, Tufan Erhürman tutanakların açılmasını istedi ve tutanaklardan çıktıktan sonra bu konunun tekrar konuşulacağını vurguladı.

Tufan Erhürman’ın sözlerini bitirip kürsüden indiği sırada muhalefet sıralarından açılan bir mikrofondan, daha önceki Meclis oturumu kayıtları açılarak, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun, “Oy birliği ile Anayasayı ihlal edecektik, oy çokluğu ile ediyoruz” sözleri tüm salona ve canlı yayın izleyicilerine dinletildi.

İşte o görüntüler:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi