HEDEF: KREMLİN’E SIFIR BAĞIMLILIK

Avrupa Parlamentosu (AP) genel kurulu dün Strazburg’da başladı. Bugün Kıbrıs’ın takip ettiği açılışta, Ukrayna’da yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Rus enerji kaynaklarından “tamamen kurtulmanın” altı çizildi.

BU BİR VAHŞET
Parlamento Başkanı Roberta Metsola daha fazla lojistik, insani ve askeri destek için çağrıda bulundu. Avrupa Parlamentosu’nun desteğinin Ukrayna’da savaşanlar için çok şey ifade ettiğini söyledi. “Rus ordusunun Ukrayna’da işlediği vahşet korkunç ve utanç verici” dedi.

PUTİN SAVAŞ SUÇLUSU
“Bunlar, savaş suçluları tarafından işlenen savaş suçlarıdır; bu koordineli insanlık dışı eylemler cevapsız kalamaz. Tüm sorumlulardan hesap soracağız. Bu, derhal yeni bir güçlü yaptırım paketinin kabul edilmesi ve Putin’i finanse eden ve destekleyenlerin hedef alınması anlamına gelir.”

ENERJİ KAYNAKLARI
“Avrupa, Kremlin’e ‘sıfır bağımlılık’ politikasının hızlandırılmalı ve Rus enerji kaynaklarından kurtulmalı, bağlayıcı ambargolar uygulamalı ve bombaları dolaylı olarak finanse etmeyi bırakmalı. Bucha, Irpin ve tüm savaş, terör ve şiddet mağdurlarının anısına bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum.”

Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Ofisi tarafından, oturumları takip etmek adına 4-7 Nisan tarihlerindeki genel kurula davet edilen Bugün Kıbrıs, Avrupa’nın gündemi ve Kıbrıs ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edecek…

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****