Avrupa Komisyonu Rus fosil yakıtlarından çıkış planını yayımladı

Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği (AB)'nin Rus fosil yakıtlarına bağımlılığını azaltırken, yenilenebilir enerji kapasitesini artırarak 'enerji bağımsızlığını' sağlamayı hedefleyen bir planı yayımladı.

Planın hayata geçirilmesiyle Rus gazına bağımlılığın bu yıl sonua kadar üçte iki oranında azaltılabileceği ön görülüyor.

Avrupa Komisyonu bu planla 2030’da Rus gazıyla bağlarını tamamen koparabileceğini tahmin ediyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen konuyla ilgili açıklamasında:

“Rus petrolü, kömürü ve gazından bağımsız olmalıyız. Bizi açıkça tehdit eden bir tedarikçiye güvenemeyiz. Artan enerji fiyatlarının etkisini azaltmak, önümüzdeki kış için gaz arzımızı çeşitlendirmek ve temiz enerji geçişini hızlandırmak için şimdi harekete geçmeliyiz.” dedi.

Avrupa Yeşil Mutabakatı’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ise:

“Kırılganlıklarımızla mücadele etmenin ve enerji seçimlerimizde hızla daha bağımsız hale gelmemizin zamanı geldi. yıldırım hızında yenilenebilir enerjiye geçelim. Yenilenebilir kaynaklar ucuz, temiz ve potansiyel olarak sonsuz bir enerji kaynağı. Dünyanın başka yerlerinde fosil yakıt endüstrisini finanse etmek yerine burada iş imkanları yaratırlar. Putin’in Ukrayna’daki savaşı, temiz enerjiye geçişimizi hızlandırmanın aciliyetini gösteriyor.” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****