Ukrayna açıkladı: 11 günde 11 binden fazla Rus askeri öldürüldü

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusya'nın Ukrayna işgalinin başladığı 24 Şubat'tan bu yana 11 binden fazla Rus askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Ukrayna’da bazı sağlık tesislerine yönelik saldırılar yapıldığını doğruladıklarını açıkladı.

Ghebreyesus, Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları yazdı:

“DSÖ, Ukrayna’da sağlık hizmeti veren çeşitli tesislere saldırıları, ölümler ve yaralılar olduğunu doğruladı. Başka raporlar da inceleniyor. Sağlık tesislerine ya da sağlık çalışanlarına tıbbi tarafsızlığı ihlal eder ve uluslararası insani hukuğun ihlalidir.”

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusya’nın Ukrayna işgalinin başladığı 24 Şubat’tan bu yana 11 binden fazla Rus askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Britanya askeri istihbaratı, Rusya’nın Ukrayna işgalinin 11’inci gününde yeni bir rapor yayımladı. Raporda, Rusya güçlerinin Ukrayna’da sivillerin yaşadığı bölgeleri hedef aldığı ancak Ukrayna direnişinin Rusya’nın ilerleyişini durdurduğu belirtildi.

Raporda, Britanya Savunma Bakanlığı, Ukrayna direnişinin gücünün Rusya’yı “şaşırtmaya” devam ettiğini belirtti. Rapor, Rusya’nın direnişe Harkov, Chernihiv, Mariupol gibi şehirlerde sivillerin yaşadığı bölgeleri hedef alarak yanıt verdiğini söyledi.

Rapor, şu ifadelerle devam etti: “Rus güçlerinin bu adımı Ukraynalıların moralini kırmak için olabilir. Rusya daha önce benzer taktikleri 1999’da Çeçenistan’da, 2016’da Suriye’de kullanmıştı.”

Rusya, Ukrayna işgalinde sivillerin hedef alındığını reddediyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****