“Mariupol ateşkesi 30 dakikadan fazla sürmedi”

Mariupol Belediye Başkan Yardımcısı Sergei Orlov'un aktardığı bilgilere göre, bugün sivillerin tahliye edilmesi için uygulanacak ateşkes "30 dakikadan fazla sürmedi", sivil halk tahliye edilemedi.

Mariupol Belediye Başkan Yardımcısı Sergei Orlov, BBC Radio 4’e yaptığı açıklamada, sivilleri şehirden tahliye etmek için uygulanacak olan ateşkesin “30 dakikadan fazla sürmediğini” söyledi.

Sivillerin Mariupol ve kuzeydeki daha küçük bir şehir olan Volnovakha’dan ayrılmalarına izin vermek için Kızıl Haç tarafından denetlenen beş saatlik ateşkes bugün yapılacaktı.

Ancak Orlov, ateşkesin başlamasından kısa bir süre sonra kentinin “sürekli bombardıman” altında olduğunu ve sivilleri tahliye etmek için kullanılacak okullar, anaokulları ve otobüslerin saldırıya uğradığını söyledi.

Orlov, Rus güçlerini “soykırım” ile suçladı ve şehirde su, ısıtma veya sanitasyon olmadığı için şimdi sakinlere ne olacağını düşünmekten “korktuğunu” söyledi.

Uçuşa yasak bölge de dahil olmak üzere daha fazla askeri yardım çağrısında bulundu.

Rusya, yenilenen bombardıman hakkında yorum yapmadı, ancak savunma bakanlığı sivillerin Mariupol’dan kaçış yollarını kullanmadığını söyledi ve Ukraynalı yetkilileri insanların ayrılmasını engellemekle suçladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****