Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Avrupa Parlamentosu’na seslendi: “Bizimle birlikte olduğunuzu ispatlayın, ancak o zaman aydınlık karanlığı yenecek”

Zelenskiy, "Avrupa Birliği bizimle birlikte çok daha güçlü olacak o kesin, ancak siz olmadan Ukrayna çok yalnız kalacak. Bizi geri çevirmeyeceğinizi, gerçekten Avrupalı olduğunuzu kanıtlayın" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa Parlamentosu’nun özel oturumuna video ile bağlanarak katıldı, Ukrayna’da insanların toprakları, özgürlükleri ve yaşamları için savaştığını söyledi.

Zelenskiy, Parlamento’nun Ukrayna ile “birlikte olduğunu ispatlamasını” ve Ukrayna’yı geri çevirmeyeceklerini, “gerçekten Avrupalı olduklarını” kanıtlamalarını istedi.

Zelenskiy, “Avrupa Birliği bizimle birlikte çok daha güçlü olacak o kesin, ancak siz olmadan Ukrayna çok yalnız kalacak. Bizi geri çevirmeyeceğinizi, gerçekten Avrupalı olduğunuzu kanıtlayın. Bizime birlikte olduğunuzu ispatlayın, ancak o zaman yaşam ölümü, aydınlık karanlığı yenecek” dedi.

Kaynak: BBC Türkçe

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****