ÜNİFORMALI ÇETE

Halil Falyalı cinayetiyle ilgili 3 kişi İstanbul’da gözaltına alındı. İddiaya göre gözaltına alınanlar arasında derin devlet bağlantılı olaylarda ismi geçen Söylemez Kardeşler çetesinin lideri eski emniyet görevlisi Mustafa Söylemez de var.

HABER MERKEZİ

1990’LARIN EN VAHŞİ ÇETELERİNDEN
Aile içinde asker, polis ve avukat olması nedeniyle kamuoyunda “Üniformalı Çete” olarak bilinen Söylemez Kardeşlerin isminin Falyalı’nın yakını tarafından polise bildirildiği ileri sürüldü. 1990’ların karanlık aktörlerinin yeniden gün yüzüne çıkmasıyla devlet-mafya-siyaset üçgeninde yeni bir Susurluk olayı yaşandığı yorumu yapıldı.

SÜRAT TEKNESİYLE KAÇTIKLARI İDDİASI
İddiaların sahibi BirGün yazarı Timur Soykan yaptığı açıklamada, “Söylemez Kardeşler soy isimleri gibi hiç konuşmamaları, ilişkide olduklarının isimlerini vermemeleriyle ünlü. Mustafa Söylemez dışında gözaltına alınan diğer iki kişinin ise tetiği çekenler olduğu iddiası var. Üç kişinin sürat teknesiyle Kıbrıs’tan Türkiye’ye geçtiği de öne sürülüyor” dedi.

FOTO-1: Söylemez Kardeşler 1996’da Mehmet Ağar ve Sedat Bucak’ı kendilerine komplo kurmakla ve ağabeylerini öldürmekle suçlamıştı.

FOTO-2: Halil Falyalı, Bahçelievler Katliamı ve Ömer Lütfü Topal cinayetinde ismi geçen Bucak aşiretine yakınlığı ile bilinen Haluk Kırcı ile birlikte.

FOTO-3: Halil Falyalı, Söylemez Kardeşlerin ezeli düşmanı Bucak aşiretinden Fatih Bucak ile birlikte.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi