Korkmazhan: MOBESE sisteminin kontrolü kimde?

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Türkiye basınında yer alan MOBESE görüntülerine yönelik “MOBESE sisteminin kontrolü kimde?” sorusunu sordu.

HABER MERKEZİ

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, akşam yaşanan silahlı saldırıdan sonra Türkiye basınında yer alan MOBESE görüntüleri ile ilgili kontrolün kimde olduğunu sordu.

Korkmazhan, “Daha biz ne olup bittiğini anlamadan, nasıl olurda cinayet bölgesindeki MOBESE görüntüleri Türkiye basınında servis edilebiliyor?” ifadelerini kullandığı açıklamasında, “bu işin yasası olacak, özel hayatın gizliliği korunacak, mahkeme emri olmadan görüntülere bakılamayacak” denildiğini de hatırlattı.

Sol Hareket Genel Sekreteri, MOBESE sistemini ülkeye yerleştiren dönemin hükümetine ve sistemin gerekliliğini savunan milletvekillerine ise, “MOBESE sisteminin kontrolü kim de? Lefkoşa’da mı, Ankara’da mı? Kamu denetimin de mi, Derin güçlerin elinde mi?” sorularını yöneltti.

Abdullah Korkmazhan’ın açıklaması şöyle:

“MOBESE sistemini ülkeye yerleştiren dönemin hükümeti ve sistemin gerekliliğini savunan vekil arkadaşlar, “bu işin yasası olacak, özel hayatın gizliliği korunacak, mahkeme emri olmadan görüntülere bakılamayacak” demişlerdi.

Soruyorum daha biz ne olup bittiğini anlamadan, nasıl olurda cinayet bölgesindeki MOBESE görüntüleri Türkiye basınında servis ediliyor?

MOBESE sisteminin kontrolü kim de?

Lefkoşa’da mı, Ankara’da mı?

Kamu denetimin de mi, Derin güçlerin elinde mi?”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi