YAŞLI BAKIMEVİ, VİCDAN VE POPÜLİZM

Halk Vakfı yaşlı bakımevinde yaşananları mesele “popüler” olup “facebook”a düşmeden dört gün önce Bugün Kıbrıs olarak gündeme getirmiş, manşete taşımış, yaşlılar için yardım çağrısı yapmıştık.

Halk Vakfı’nın sahibi Melek Doğan ile, hemşire ve bakıcı ile, yaşlılar ile konuşmuş, binanın fotoğraflarını da yayınlayarak yetkililere hep bir ağızdan seslenmiştik.

Ancak bizim haberin üzerine hiçbir yetkili harekete geçmemiş, sağır kulağının üstüne yatmaya devam etmişti, ta ki birkaç video “facebooka” düşene kadar…

Vakfı Melek Doğan’ın elinden almak isteyenlerin iştahı kabarmış ve istenilen ortam yaratılmışken şimdi orada boy gösterip bir şey yapıyormuş gibi duran İskele Belediye Başkanı ve pandemi dönemi boyunca İçişleri Bakanlığında bulunan şahıslar asıl suçlulardır!

Çünkü bu bakımevinin sahibi de torunu da kendilerine defalarca başvurarak yardım istedi. Olayların çığırından çıktığının farkındalardı ve yönetme kabiliyetlerini yitirmişlerdi. Pandemi nedeniyle yardımlar durmuş, gece bakıcıları covid olup işe gelmemiş ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin yaptığı binanın müteahhitlerinin çatıdan çaldıkları malzemeler nedeniyle her yer su altında kalmıştı.

Yıllardır yaşlılarla birlikte orada kalan Melek Doğan emekli maaşını dahi son kuruşuna kadar buraya harcayıp elinden geleni ‘kendince’ yapmıştı ancak kapısını çaldığı hiçbir yetkili yardım elini uzatmamış, “Vakfı bize devret, yapalım” cevabını almıştı.

Şimdi kalkıp Başbakanı, Belediye Başkanı ve çok “hayırsever” yurttaşlarımız bas bas bağırıyor “facebook’ta”. İş işten geçtikten sonra popülizmin dibine vurmanın alemi yok. 30 yıldır yaşlılara hizmet veren bir kadını bu kadar yerden yere vurmaya ise kimsenin hakkı yok. Melek Hanım ne katil ne cani ne de Nazi!

Bilin istedim…

(Habere ve fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz https://bugunkibris.com/2022/01/26/dam-su-akitiyor-yaslilar-gozyasi/)

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi