“SALAK”

Üniversite hocam Aydın Uğur’dan öğrendiğim bir söz vardı: “Hayatta bir tek salak vardır, o da başkalarını salak zanneden.”

Peki Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayanlar (kendine Kıbrıs’ın kuzeyini yurt bilenler) sizce salak mı? Hiç sanmam, hatta çok da akıllılar inanın bana.

Kıbrıs’ta yeterince seçim yaşadım ve her seferinde, seçimin sonuçlarına bakıp, halkın sağduyusuna bir daha aşık oldum.

Peki 23 Ocak seçimlerinde halk siyasilere ne dedi?

UBP ve DP’ye verdiği mesaj çok net: “2.5 yıldır içine ettiniz bu memleketin, bunun sorumlusu sizsiniz ve bir yere kaçamazsınız. Kötü yönettiğiniz ülkemizi başkasının kucağına atıp kaçamazsınız. Oturun oturduğunuz yerde ve ya yaptıklarınızı temizleyin ya da sizi hayatınız boyunca o çıkarttığımız sandıklara geri gömeriz.”

Peki CTP’ye ne mesaj verdi seçmen: “Aferin işini iyi yapıyorsun, beni düşünerek bir sürü proje ürettin ve çok sağlam, genç, iyi eğitimli kadrolarla karşıma geldin. Bravo sana, seni bu seçimde hükümete getirdiklerimin başına ‘Demokles’in kılıcı’ olarak atıyorum.”

Kıbrıslıların HP’ye TDP’ye ve YDP’ye ne mesaj verdiğini söylemeye bile gerek yok; bir de partilerini terk edip UBP listelerine girip halkı kandıracaklarını sanan “akıllılara”.

Bu seçim sonuçlarına bakıp gece yatağında uykusuz kalan bir tek Faiz Bey olmasa gerek. Fikri Beyin de geceleri melisa çayına ihtiyacı çok olacak.

Örneğin, 97 kuruş olan elektrik kilovat saat fiyatını kim 2,5 TL ye çıkaracak?
Tüp gazı hızla geldiği 180 TL’den 240 TL’ye kim çıkaracak?
Seçimleri yapabilmek için komşusundan elektrik isteyip ‘Rum’a yama’ olmanın hesabını kim verecek kendi tabanına? Benzin fiyatları nerelere çıkacak? Yoksa benzinin litresi Türkiye’deki gibi 1 dolar mı olacak? Bu ve buna benzer bir sürü şeyin hesabını kim verecek ay ortasını bile zor gören bu halka?

Üzgünüm ama bu halk bu hesabı veresiniz diye sizi iktidara getirdi. Kaçmak yok. Başarısızlıklarınız “Buraya Kadar!” Şimdi iş yapma ya da hesap verme zamanı. Korkunun ecele faydası yok!

Sevgili UBP ve DP yöneticileri şimdi anladınız mı kimin gerçekten “akıllı” olduğunu?

Kıbrıs halkı çok daha iyilerini de yönetime getirecek, ama önce hesap vermesi gerekenler sıraya girsin bir.

Oyun şimdi başlıyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi