ALGI OPERASYONU

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar ve Türkiye’deki bazı çevreler Kıbrıs’ın kuzeyindeki seçim sonuçlarıyla ‘iki devletli çözüm’ tezinin halktan destek aldığı yönünde algı yaratıyor.

HABER MERKEZİ

SONUÇLARI KENDİ ÜZERİNE ALDI
Parti manifestolarının ekonomi ağırlıklı olduğu seçim dönemini, cumhurbaşkanlığı seçimiymiş gibi değerlendiren Tatar, “Kıbrıs’ta iki egemen devletin iş birliğiyle bir anlaşmanın olacağı siyaseti halk tarafından bir kez daha teyit edildi. Cumhurbaşkanı tarafından izlenilen siyaset artık daha net şekilde ortaya konuyor” dedi.

UBP 3 VEKİL, CTP 6 VEKİL ARTIRDI
Oysa seçim sonuçlarına göre vekil sayısını sadece 3 artıran UBP bir önceki seçime göre oy sayısını yüzde 11 artırdı. Federasyonun kalesi CTP ise oy sayısını yüzde 53 artırarak, vekil sayısını 6 artırdı. TDP’nin baraj altında kalmasına sevinen aynı çevreler sonucu, “Halk, Akıncı’nın partisine dersini verdi” şeklinde yorumladı.

SUCUOĞLU: MAVİ VATAN’IN BEKÇİSİYİZ
Başbakan ve UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu ise ilk açıklamasını Anadolu Ajansı’na yaparak, “Biz belki iki devletiz ama tek milletiz, hiçbir ayrı gayrımız yoktur. Biz Türk ulusunun güneydeki bir parçasıyız, yani Akdeniz’deki bekçisiyiz. Mavi Vatan’ın tam ortasında hem KKTC’nin hem de Türkiye’nin çıkarlarının bekçisiyiz” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi