ÇATALKÖY HACKLENDİ

Çatalköy Belediyesi’nin tüm hesaplarının kayıtlı olduğu server hacklendi. Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu hackerla yapılan pazarlık sonucu 2 bin 500 Dolar parayı cebinden ödeyerek şifreleri geri aldı. Sayıştay duruma karşı çıktı.

HABER MERKEZİ

BELEDİYE’DE CİDDİYETSİZ İŞLER
Server’daki güvenlik açığı nedeniyle İngiltere’de bir hacker belediyenin tüm bilgilerini ele geçirip 16 bin Dolar talep etti. İki hafta süren pazarlık sonucunda ödeme yapılarak sistem geri getirildi. Server’i kuran kişinin de İngiltere’de bir öğrenci olduğu öğrenildi.

HULUSİOĞLU ÇOK ÖFKELENDİ
Bugün Kıbrıs’ın ulaştığı Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu sorularımız karşısında çok sinirlendi. Bağırmaya başlayan ve muhabirimizin Kıbrıs Gazetesi’nden aradığını sanan Hulusioğlu, “bu haberi yapamazsınız, Nur (Nadir) Hanımı arayacağım, sana sonra haber veririm” dedi.

“SAYIŞTAY NEREDEN ÖDERSEN ÖDE DEDİ”
Hulusioğlu, tüm verilerin ellerinde olduğunu belirterek, konuyu İçişleri, Başbakanlık, Sayıştay ve polise bildirdiğini ifade etti. “Sayıştay’a böyle bir talepleri var dedim, ‘belediyenin bütçesinden ödenemez, nereden ödersen öde’ dediler. Devletin de bazı siteleri hacklendi” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi