“Ülkedeki en büyük çevre sorunu UBP’dir”

Ülkede bulunan 20 taş ocağının kabul edilemez bir rakam olduğunu belirten TKP-YG milletvekili adayı İlke Davulcu göreve geldiklerinde bu rakamı 3 veya 4'e indireceklerini, UBP bugüne kadar çevre ile ilgili ne yaptıysa tam tersini yapacaklarını ifade etti.

TKP-YG milletvekili adayı İlke Davulcu, “Bugün dağlara ve çevrelerimize baktığımızda UBP’nin bir bilgiye ve iradeye sahip olmadığını görebiliriz” dedi. Bir süre daha dağlar delinmeye devam ederse Girne’ye gidilmesine gerek kalmayacağını ifade eden Davulcu şöyle konuştu:

“En ciddi çevre problemlerinden biri yapılaşma. Şu anda 20 bin konut koçanı hazır halde satış bekliyor. Halen inşaat izinleri veriyoruz. Bu mekanizmayı öncelikle sorgulamalıyız. Biz milyonlarca nüfusu taşıyacak bir coğrafyaya, alt yapıya sahip değiliz. Dolayısıyla yapılaşmanın içerisinde oluşan rant nedeniyle bugün 20’ye yakın taş ocağı dağlarımızı fareler gibi kemirmektedir. Bunları kapatacak mıyız veya durduracak mıyız? Yoksa biz burada süslü cümleler kurmaya devam mı edeceğiz? 20 tane taş ocağı kabul edilemez bir rakamdır. Ülkedeki en büyük çevre sorunu UBP’dir.”

TKP-YG milletvekili adayı Davulcu, “Biz TKP-YG olarak UBP’nin bugüne kadar çevreyle ilgili yaptıklarının tam tersini yapacağız” şeklinde konuştu. Öte yandan Davulcu, taş ocaklarının sayısını da 3 veya 4’e indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi