SÜRPRİZ YAKINLAŞMA

Erdoğan’ın Türk Yahudi Toplumu ve İslam Ülkeleri Hahamlar İttifakı (ARIS) ile yaptığı sürpriz görüşmede Ersin Tatar’ı arayarak Kıbrıs’ın kuzeyindeki Yahudilere sinagog yapımı için arazi verilmesini istediği öğrenildi.

HABER MERKEZİ

İSTANBUL’A UÇAK GÖNDERDİ
Erdoğan, ARIS’in 22 Aralık’ta İstanbul’daki toplantılarının başlamasına saatler kala uçak göndererek hahamları Ankara’ya getirterek Külliyede ağırladı. İki saatlik görüşmede Yahudi toplumunun sorunları dinleyen Erdoğan, Türkiye ve KKTC’deki sinagogların yapımına ve onarımına destek sözü verdi.

TATAR YAKINDAN İLGİLENDİ
Kıbrıs’ın kuzeyinden katılan Haham Chaim Hillel Azimov’ın arazi talebini de geri çevirmeyen Erdoğan, Ersin Tatar’ı arayarak gerekli girişimlerin yapılmasını istedi. Bugün Kıbrıs’ın elde ettiği bilgiye göre Tatar daha sonra Hamam Azimov’u arayarak konuyla yakından ilgilendiğini belirtti.

ERDOĞAN’DAN SICAK MESAJLAR
“Gerek İsrail Cumhurbaşkanı Sayın Hertzog gerekse Başbakan Sayın Benet ile yeniden canlanan diyaloğumuzu bu bakımdan önemsiyorum. Türkiye- İsrail ilişkileri bölgemizin istikrarı ve güvenliği bakımından hayatidir. Bu konuda özellikle sizlerin desteğini önemsiyorum.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi