TC’nin yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir?

Lütfi Elvan'ın yerine getirilen Nureddin Nebati, üyesi olduğu vakıflar, "FETÖ" ilişkileriyle dikkat çekiyor.

Lütfi Elvan’ın istifasının ardından yerine Hazine ve Maliye Bakanı olarak getirilen Nureddin Nebati, Resmi Gazete’de kararın yayınlanmasından kısa bir süre sonra aldığı maaşlar ve Pensilvanya’da ziyaret ettiği Fethullah Gülen ile aynı karede bulunduğu fotoğrafla gündeme geldi.

İleri Haber’de yer alan bilgilere göre Nebati, AKP’ye yakınlığı ile bilinen birçok derneğin yanı sıra Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi. “FETÖ” yakınlığı ile bilinen Nebati, Türkiye Şehit Yakınları Gazileri Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinde yer aldı. Vakfın 15 Temmuz’da yaşamını yitiren ve yaralananlar için topladığı paralara AKP tarafından el konulduğu öne sürülmüş, 15 Temmuz Hakkaniyet Ocakları isimli grubun eyleminde “Memur olsa 100 kere ihraç edilecek Nureddin Nebati’nin mütevelli heyetinde işi ne?” ifadeleriyle 15 Temmuz’da yaşamını yitirenlerin ve gazilerin yakınlarından tepki görmüştü.

DOKTORA TEZİ: AK PARTİ TEŞKİLATININ DEMOKRATİKLEŞMEYE BAKIŞI
Ekonomi mezunu olmayan yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladığı doktora tezinde “AKP teşkilatlarının demokratikleşmeye bakışı” üzerine çalıştı.

‘BERAT ALBAYRAK’IN ADAMI’
Nebati, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “adamı” olarak biliniyor. Nebati ve Albayrak, yakın zamanda bir yemekte sohbet ederken görüntülenmişti.

TÜGVA VE ENSAR ÜYELİĞİ
AKP’ye yakın birçok dernek ve vakıfa üye olan Nebati, 45 çocuğun yurtlarında cinsel istismara maruz bırakıldığı Ensar Vakfı ve bürokraside farklı kademelere yapılan listelerin hazırladığı paralel devlet yapılanmasına dönüşen TÜGVA’nın da üyesi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi