“O cahilce konuştukça dolar zıplıyor, enflasyon artıyor”

"O cahilce konuştukça dolar zıplıyor, enflasyon artıyor; olan milletimize oluyor. Teslim olmayız dediğiniz o güçler var ya; bugün Türkiye'de üç kuruşa fabrika satın alıyor"

Türkiye’den İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis’te düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“O cahilce konuştukça dolar zıplıyor, enflasyon artıyor; olan milletimize oluyor. Teslim olmayız dediğiniz o güçler var ya; bugün Türkiye’de üç kuruşa fabrika satın alıyor” diyen Akşener, “Bu zararın sorumluları gerçekleri duymuyor. Saray’ın oluşturduğu paralel evrene daldılar. Sefaya dalıp milleti unuttular” ifadesini kullandı.

Konuşmasında Bahçeli’nin “Mansur Yavaş’ın ensesindeyiz” sözlerine de yanıt veren Akşener, “Yok öyle yağma Sayın Bahçeli. Mansur Yavaş’ın arkasında biz varız; Ankaralılar var. Milletin nefesi esas sizin ensenizde. O sandık elbet milletimizin önüne gelecek. O gün geldiğinde nefesi de iradeyi de göreceksiniz” diye konuştu.

Akşener’in konuşmasından başlıklar şöyle:

Sayın Erdoğan ne zaman sıkışsa; kuyruklardan bahseder. 2021 Türkiye’sinde sadece akaryakıt değil ekmek, yağ kuyruğu da var.
Bugün ülkemiz öyle bir durumdaki asgar ücret geçinme ücreti durumunda. Özel sektörde her 100 çalışanımızın 47’si asgari ücretli. Ortada vahim bir durum var. Asgari ücret en az 4 bin TL olmalıdır.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi