SUSMAK KABULLENMEKTİR

Güzelyurt’ta haneye tecavüz ve cinsel saldırıya maruz kalan öğrenci adalet arıyor ancak ısrarlı yayınlarımıza rağmen ne Polis Genel Müdürlüğü ne de zanlıyı Türkiye’ye gönderen askeri makamlar açıklama yapıyor.

HABER MERKEZİ

POLİS DOSYAYI NEDEN SAVCILIĞA İLETMİYOR?
Feminist, aktivist, avukat Aslı Murat, Bugün Kıbrıs’a yaptığı değerlendirmede suçu işlediği iddia edilen kişinin Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’ne bağlı çalışan bir uzman asker olduğunu ama bahsi geçen fiillerin askerlik görevi ile alakası olmadığını ve olayın askeri birlik içinde yaşanmadığını vurguladı. Murat, “Konu bu kadar netken, niye polis diğer tüm meselelerde olduğu gibi dosyayı hazırlayıp savcılığa iletmiyor? Henüz yargılanmayan ve suçu ispat edilmeyen bir kişinin neden yurtdışına gönderildiği söyleniyor? Eğer böyle bir durum gerçekleşmişse, hangi hukuki gerekçeye dayanıyor?” diye sordu.
ZANLI GÖNDERİLİNCE ADALET GERÇEKLEŞTİ Mİ?
“Adaya yeniden gelmesi mümkün olduğu söylenen kişinin, saldırıya uğrayan kadını bulması ve ona daha fazla zarar vermesinin önüne kim geçebilir? Yoksa “kol kırılır yen içinde kalır” mantığı ile, zanlının yok edilmesi ile adaletin gerçekleştiği mi söylenmek isteniyor? Eğer bu gibi bir suç iddiası karşısında etkin soruşturma yapmaz, zanlıyı Mahkeme huzuruna çıkarmak ve eğer suçu ispatlanırsa mahkum etmezseniz, devlet olarak siz de bu şiddetin yarattığı sonuçtan sorumlu olursunuz. Mesele polisin yasalar temelinde sivil idare yerine askere bağlı olması mevzusuna da uzanacaksa, artık uzansın.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi