SOYALAN’A SORUYORUZ!

Polisin sivile bağlı olduğunu iddia edenlerin huzurunda Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan’a soruyoruz. Polis Genel Müdürü olarak açıklayın: Haneye tecavüz ve cinsel saldırı suçlarını gerçekleştiren kişi eğer asker ise ceza almıyor, Türkiye’ye kaçırılınca kurtuluyor mu?

HABER MERKEZİ

ADALET DEDİĞİN MESLEĞE GÖRE Mİ?
Üç gün önce kamuoyunun bilgisine getirdiğimiz olayda M.K isimli Türkiyeli öğrenci V.A isimli uzman onbaşının saldırısına uğramıştı. Tam üç hafta önce gerçekleşen olayla ilgili polis, soruşturma yaptığını, dosyayı hazırladığını Polis Genel Müdürlüğü ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ilettiğini belirtmişti ancak haberimizden sonra M.K’yı arayan polis dosyayı yeni hazırlamaya başladığını belirtti.

UZMAN ONBAŞI HALA ADADA MI?
Polis, “biz elimizden geleni yaptık, gerisi askeri makamların işi” dedikten sonra M.K askeri makamların kapısını çalmış, saldırganın meslekten men edildiğini ve Türkiye’ye gönderildiğini öğrenmişti ancak saldırganın adaya sivil olarak girebileceği de M.K’ya iletilmişti. Bu durumda Soyalan’a soruyoruz: Bu asker hala adada mı ve hazır denilen dosya neden hala hazırlanmadı?

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi