TESLİM EDİLMEDİ GÖNDERİLDİ

Uzman onbaşı V.A, haneye tecavüz ve cinsel saldırı suçları polis tarafından tespit edilmesine rağmen adalete teslim edilmeyerek Türkiye’ye gönderildi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENİCİSİNE SALDIRDI
7 Kasım gecesi gerçekleşen saldırıda M.K isimli ODTÜ Kalkanlı öğrencisinin evine zorla girerek haneye tecavüz eden ve cinsel saldırıda bulunan uzman onbaşı V.A polise yapılan şikayete rağmen adalete teslim edilmeyerek Türkiye’ye gönderildi. V.A’dan şikayetçi olan mağdur, polisin yardımıyla zanlıya ulaştı ancak Güzelyurt bölüğünde kayıtlı olan V.A, “bundan sonrası askerin işi” denilerek sivil otoriteye teslim edilmedi. Polis hazırladığı dosyayı PGM ve GKK’ya iletti ancak üç haftadır kimseden ses çıkmadı.

ASKER: MESLEKTEN MEN EDİLDİ, SINIR DIŞI EDİLDİ
Saldırıya uğrayan M.K işin peşini bırakmadı ve askeri yetkililere başvurdu. M.K’ya, suçlanan kişinin meslekten men edildiği, sınır dışı edilerek Türkiye’ye gönderildiği ve orada yargılanacağı söylendi ancak öte yandan M.K’ya askeri yetkililer sivil olarak bu kişinin adaya girebileceğini de söyledi. Ülkede öğrenci olarak bulunan M.K’nın şuan için can güvenliği yok. Bugün Kıbrıs olarak askeri makamlara bu konunun aydınlatılması için çağrıda bulunuyoruz aksi takdirde kadının başına geleceklerden sorumlu olacaklarını kamuoyuna duyururuz.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi