Bir annenin isyanı: Çocuğum ilacını alamadığı için bir şey olursa burayı yıkarım!

Özlem Akbora isimli vatandaş, çocuğunun ilacını İlaç Eczacılık Dairesi’nden temin edemediği için Sağlık Bakanlığı önünde haykırdı: Çocuğum ilacını aniden keserse kalp krizi geçirebilir, ona bir şey olursa burayı yıkarım!

HABER MERKEZİ

11 yaşında Disgrafi hastası oğlu için ilaç bulamayan Özlem Akbora, Sağlık Bakanlığı önünde isyan etti. Özlem Akbora, bakanlık yetkililerinin içeriye davet etmesini kabul etmeyerek, “Ben içeriye çok geldim, hiçbir sonuç alamadım. Artık kapalı kapılar arkasında değil, medyanın önünde konuşacağım” dedi.

Akbora, oğlunun ilacı alamadığı durumlarda yaşıtlarından geri kaldığını, ayak uyduramadığını belirterek, “Devlet kemoterapi gören kanser hastalarına ilaç olmadığında ne cevap veriyor? Bir devlet bir hastayı koruyup kollayamıyorsa kapıyı kapatsın. Burası muz cumhuriyeti mi!” ifadelerini kullandı.

GÜNEYE Mİ GİDELİM?
Kırmızı reçete ile satılan ilaçların devamlı kullanma zorunluluğu olduğunu belirten anne Özlem Akbora, devletin ilaçları getirmediğini, bireysel olarak da ilacın yurt dışından temin edilemeyeceğini vurguladı. Akbora, tedaviye ulaşmak için “Ne yapalım, biz de Asya gibi güneye mi gidelim?” dedi.

Akbora, alınan ilacın devam zorunluluğu olduğunu, ani kesilmesi sonucunda hastanın kalp krizi geçirme ihtimali olduğunu belirtti. Çaresiz anne, devlete karşı olan bütün yurttaşlık ödevlerini yaptığını söyleyerek, “En basit ilaç hakkım elimden alınırsa, ben burayı yıkarım” dedi.

SAĞLIK DERNEKLERİ EYLEME DESTEK VERDİ
Birçok sağlık derneği anne Özlem Akbora’ya destek olmak için bakanlık önüne toplandı. Dernekler de daha önce taleplerini iletmek için eylem yaptıklarını, taleplerini yazılı bir şekilde bakanlığa ilettiklerini ancak hiçbir cevap alamadıklarını açıkladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi