BORCUNUZ VAR!

Türk Lirası’nın eridiği, pandemi koşullarının bir yıl öncesine göre çok daha ağır koşullara ulaştığı şu günlerde onaylanan 2022 bütçesinde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı’na ayrılan 1 milyon 650 bin liralık “örtülü ödeneğin” bir fonda toplanarak toplum yararına kullanılması bekleniyor.

HABER MERKEZİ

AKINCI PANDEMİ İLE MÜCADELEYE AKTARMIŞTI
Cumhurbaşkanlığı’na ayrılan örtülü ödenek miktarı bu yıl 650 bin lira. Covid-19 rakamları şimdikinin onda biriyken Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı örtülü ödenekteki tüm parayı, “hep beraber dayanışma içerisinde bu zor dönemi aşacağız” diyerek toplumsal mücadeleye bağışlamıştı. Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’ın da bu erdemi göstermesi bekleniyor.

BAŞBAKAN’IN YAPABİLECEĞİ EN İYİ ŞEY FEDEKARLIK
UBP’lilerin göreve getirdiği Başbakan Faiz Sucuoğlu ise “önce ekonomi” diyerek göreve başladı ancak kısa vadeli önlemleri dün açıklayabildi. Esnafın doğrudan desteklenmesi gerekirken düşük faizle borçlanabileceklerini belirtti. Bu durumda Sucuoğlu’nun batmış küçük esnaf için yapabileceği en iyi şey ilk olarak 500 bin liralık örtülü ödeneği kobiler için oluşturulacak fona aktarmak.

BAKAN DURSUN OĞUZ İÇİN İSPAT VAKTİ
Her fırsatta Kıbrıslı Türkleri aşağılayarak, “Türkiye’den para gelmezse 12., 13. maaşlar ödenemeyecek” diye tehdit eden ve o koltukta neden oturduğu sorgulanan Maliye Bakanı Dursun Oğuz’un da kendisini ispatlamak için Maliye Bakanlığı’na ayrılan 500 bin liralık örtülü ödeneği bağışlayarak Kıbrıslı Türklerin yararına kullanması bekleniyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi