Tarih ile yüzleşmeye hazır mısınız?

Geçmişten bugüne ülkemizde ayrılık, ayrımcılık ve çatışmaları pekiştiren, toplumlarımıza düşmanlık tohumları eken milliyetçi eğitim ve resmi tarih öğretimi ile yüzleşmek, gelecek nesillerin aynı travmaları yaşamasının önüne geçmek için hazırlanan belgesel çok yakında gösterime giriyor.

HABER MERKEZİ

Geçmişten bugüne ülkemizde ayrılık, ayrımcılık ve çatışmaları pekiştiren, toplumlarımıza düşmanlık tohumları eken milliyetçi eğitim ve resmi tarih öğretimi ile yüzleşmek, gelecek nesillerin aynı travmaları yaşamasının önüne geçmek için Asi Production tarafından hazırlanan belgesel çok yakında gösterime giriyor.

18-19 Kasım tarihlerinde saat 19.00’da Goethe Enstitüsü’nde gösterilecek Türkçe, Yunanca, İngilizce olarak üç dilde hazırlanan belgeselde birbirini görmeden 1975 ve 1990 arasında büyüyen neslin bilincinde ve kalplerinde derin yaralar açan milliyetçi, ayrımcı ve ayrılıkçı eğitim ve tarih öğretimi ile yüzleşilmesi hedefleniyor. Belgesel gösterimi ile travmaların üzerine giderek gelecekte birlikte bir tarih öğretiminin ve barış eğitiminin gerekliliği amaçlanıyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi