Ledra Sokak’ta dünya ile eş zamanlı çift toplumlu eylem

İki toplumdan çevreciler, 'sistemi değiştir, iklimi değil' sloganıyla dünya halkları ile eş zamanlı olarak sokağa çıkıyor.

İklim aktivistleri, “Glasgow’da devam eden Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği 26’ncı Taraflar Konferansı (COP26) büyük sözlerin ve boş vaatlerin tekrarı olacağından eminiz.” diyerek tüm dünyada eş zamanlı olarak eylem kararı aldı.

Aktivistler, adaletin dünya liderleri veya şirketler tarafından sunulmayacağını bildiklerini söyleyerek, “sistemi değiştir, iklimi değil” sloganı ile Cumartesi sabahı saat 11.00’de dünya halkları ile aynı anda eylem yaparak geleceğe sahip çıkacaklar.

Kıbrıs’ta ise AKEL, YKP, Kıbrıs Yeşiller Partisi, Kıbrıs Çevre Hareketi ve Yeşil Barış Hareketi’nin yaptığı iki toplumlu eylem çağrısına onlarca örgütten destek geldi.

Yapılan çağrıda, “İklim değişikliğinden, Covid-19 salgınına, yoksulluktan, ırkçılığa birçok kırılma noktasından geçen dünya halkları ile eş zamanlı olarak sesimizi birleştirerek, gezegenin dört bir yanındaki milyonlarca insanla birlikte Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler olarak sokağa iniyoruz !

Sistemi değiştir, iklimi değil sloganı ile Cumartesi sabahı saat 11.00’da Ledra Sokak’ta GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN buluşuyoruz..” ifadeleri kullanıldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi