Twitch üzerinden kara para aklama girişimleri başladı

Yayın platformu Twtich'te bağışlar üzerinden kara para aklamaya çalışan dolanırıcılar ifşa ediliyor.

Amazon’un yayın platformu Twitch, Türkiye’de yeni bir dolandırıcılık sisteminin aracı haline getirilmeye çalışılıyor. Kimliği bilinmeyen kişilerce gerçekleştirilen bu dolandırıcılıkta yayıncılara düzenli olarak bağış atılıyor. Fakat bu bağışlar çalıntı kredi kartlarından yayıncılarla anlaşmalı bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Kara para aklama olarak nitelendirebilecek bu olaylarda yayıncılar ve dolandırıcılar, bağış yapılan parayı belirli oranlarda aralarında bölüşüyorlar.

Webtekno’nun haberine göre, tüm bu olaylar yeni başlamışken 3 aydır Twitch’te yayın açamayan Jahrein, bugün geri dönerek Bit dolandırıcılığının perde arkasını da anlatmıştı. Bu yayınla birlikte Türkiye gündeminde yer edinen ‘#temiztwitch’ etiketi altında bazı yayıncılar da kendilerine gelen teklifleri paylaşmaya başladı.

Twitch’in tanınan yayıncılarından Grimnax, Jahrein açıklamalarının ardından kendisine gelen bir teklifi paylaştı.

Grimnax’a gelen teklif, tam olarak Jahrein’in bugün anlattığı modele uyuyordu. Dolandırıcı, Grimnax’a düzenli yayın yapması durumunda her ay belli bir miktar bağış yapacaklarını, bu bağışın %80’ini geri alacaklarını, %20’siniyse Grimnax’a vereceğini belirtti. Fakat bunu ifşalayan tek kişi Grimnax değildi ve muhtemelen de olmayacak.

Twitch Türkiye’deki dolandırıcılık olaylarının ortaya çıkmasıyla bu olaylarda yer alan yayıncıların olduğu bazı listeler de ortalıkta dolaşmaya başladı. Öyle ki listede adı geçen bazı yayıncılar, Twitch kanallarını kapatma kararı aldı.

Kaynak: İleri Haber

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****