HOŞÇAKAL ERDOĞAN!

Türkiye’yi son yirmi yıldır yöneten Erdoğan rejimi çöküyor. ‘Dış güçlerin’ sayesinde yönetime gelen AKP yine ‘dış güçler’ sayesinde gidiyor!

HABER MERKEZİ

‘İSTENMEYEN ADAM’ ERDOĞAN
Osman Kavala’yı, Selahattin Demirtaş’ı siyasi rehine olarak yıllardır hapiste tutan Erdoğan’a karşı ABD Başkanı Biden harekete geçti. 10 ülkenin büyükelçisinin Kavala’nın derhal serbest bırakılması çağrısı Erdoğan’ı deliye çevirdi. ‘İstenmeyen adam’ ilan edilmelerini isteyen Erdoğan’a, TC Dışişleri’ndeki bürokratlar direniyor. AKP kurucularından ilk dışişleri bakanı Yaşar Yakış’a göre, bu girişim bir savaş hazırlığı.

YASAMA-YÜRÜTME-YARGI TEK ELDE
Kara para aklama ve terörizmle mücadeleden geri durduğu için ‘gri listeye’ alınan Türkiye’de Erdoğan’ın kurduğu dernek ve vakıflar aracılığıyla devlet hazinesi boşaltıldı. Patates ve soğana muhtaç edilen halkın 128 milyar doları kayboldu. Uluslararası raporlarda Türkiye’deki yargının bağımsızlığı en geri ülkelerle yarışıyor. Son olarak gidilen faiz indirimi nedeniyle ise dolar 10 liraya dayandı.

TÜSİAD VE TOBB’DAN ART ARDA AÇIKLAMA
Erdoğan iktidarının bu kadar uzun süre ayakta kalmasının destekçilerinden iş dünyası son gelişmelerden duydukları rahatsızlığı ilk kez bu kadar net ortaya koydu. Yapılan açıklamalarda yaşanan gerginliklerin halkı tedirgin ettiği, piyasaların daha da kötüye gittiği, ekonomik krizden çıkılamayacağı ve bu gidişe dur denilmesi istendi. Hak ve özgürlükler konusuna dikkat çekildi. Kuvvetler ayrılığına vurgu yapıldı.

GÜVENDİĞİ DAĞLARA KAR YAĞDI
Erdoğan’ın ittifak kurmak için İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiği Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, “Böyle bir demokrasi böyle bir hukuk devleti olmaz. Bir insanı tutuklayacaksınız hapse atacaksınız. Beraat edecek, tam tahliye edeceği zaman yeni bir dava açacaksınız ve ondan dolayı tutuklayacaksınız. Hukukla böyle oynanmaz, kimse aptal değil. Kavala da Demirtaş da serbest bırakılmalı” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****