HESAPLAŞMA

Türkiye derin devleti ile AKP arasındaki hesaplaşma Kıbrıs’ın kuzeyine kaset savaşları ile yansıdı. AKP’nin burada seçtirdiği ve kirli ilişkiler kurduğu iktidarı rezil etmek için derin güçler devreye girdi. Sedat Peker yeniden sahnede.

HABER MERKEZİ

KİRLİ İLİŞKİLER DEŞİFRE OLDU
Sedat Peker’in ifşaatlarıyla sarsılan Türkiye’deki iktidar gücünü gittikçe kaybediyor. Kıbrıs’ın kuzeyindeki siyasilerle kurulan ahlaksız ilişkiler gün yüzüne çıkıyor. Tutuklanan Halil Falyalı’nın elinde olduğu iddia edilen siyasilere ait seks kasetleri intikam peşinde olan Peker’in eline geçti. Kamuoyuna ilk servis edilen görüntüler ise en zayıf halka olarak görülen UBP Genel Başkanı ve KKTC Başbakanı Ersan Saner’inki oldu. Sırada UBP ve DP’nin önde gelen isimlerinin olduğu belirtiliyor.

PEKER KIBRISLI SİYASİLERE SESLENDİ
Ağırlaştırılmış müebbet ve 392 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan suç örgütü lideri Sedat Peker, Halil Falyalı’nın, siyasilere ve bürokratlara şantaj yapmak için çektiği kasetlerin elinde olduğunu açıkladı. Twitter hesabından Kıbrıslı siyasilere seslenen Peker, Kıbrıslı siyasetçilerin uyuşturucu baronlarıyla, yasadışı bahisçilerle birlik olduğunu belirterek, “siz kaşındınız. Sizi de rezil edeceğim. Utanma duygusu olan istifa edip gitsin” dedi.

SANER İSTİFA ETMEDİ, KADIN GÖZALTINDA
Siyasi hayatı biten Ersan Saner hala istifasını açıklamadı. Saner yaptığı savunmada çirkin bir komploya uğradığını vurgulayarak parti içindeki rakiplerini ve yer altı dünyasını hedef gösterdi. Saner, videonun kurgu olduğunu iddia etse de videoda yer alan P.G isimli kadın, Mağusa polisi tarafından gözaltına alınarak dün akşam sorgulandı. Başlatılan soruşturmanın özel bir ekip tarafından yürütüldüğü öğrenildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi