AKEL: İfade özgürlüğü için mücadele eden tüm yurttaşlarımızla dayanışma içindeyiz

AKEL, Türkiye'nin bazı Kıbrıslı Türklere uyguladığı ülkeye giriş yasağına karşı ifade özgürlüğü için mücadele eden tüm yurttaşlarla dayanışma içerisinde olduğunu açıkladı.

HABER MERKEZİ

AKEL, görüşlerinden dolayı mağdur edilen Kıbrıslı Türklerle dayanışma içerisinde olduğunu açıkladı. AKEL’den yapılan açıklamada, Türkiye Büyükelçiliği tarafından oluşturulduğu söylenen listede çok sayıda siyasinin, gazetecinin ve yazarın olmasının endişe verici olduğu belirtildi.

Giriş yasağı uygulamasının Türkiye’nin, Kıbrıs Türk toplumu içerisinde hoşuna gitmeyen seslerin susturulmasına yönelik bir girişim olduğu ifade edilen açıklamada, “İfade özgürlüğü için mücadele eden tüm yurttaşlarımızla dayanışma içindeyiz. Konuyla ilgili olarak önümüzdeki Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan ve çeşitli Kıbrıslıtürk örgütler desteklenen eylemi selamlıyoruz. Bu mücadele, Kıbrıslıları kendi
yurtlarının gerçek efendisi kılacak çözüm ve hepimizi her tür yabancı bağımlılıklardan kurtaracak şekilde yurdumuzun yeniden birleşmesi hedefiyle alakasız değildir.” ifadelerine yer verildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi