Toros: Halkın beklentisi yeni hükümet değil, erken genel seçimdir

CTP milletvekili Fikri Toros, hükümetin istifasının ardından halkın beklentisinin yeni kurulacak bir hükümet değil erken genel seçim olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Fikri Toros, UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin dünkü istifasından sonra halkın erken genel seçim beklediğini söyledi. Toros yaptığı açıklamada, UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin ekonomi, sağlık, eğitim alanlarında ve günlük yaşamı gittikçe zorlaştıran sorunlar karşısında çare üretmeyi başaramadığını söyledi. CTP’li vekil açıklamasının devamında, hükümetin yönetimde kaldıkları sürede yasamayı işlevsiz bıraktıklarını ve Anayasayı ihlal ederek ülkeyi kararnamelerle yönetmeye çalıştıklarını belirterek “Azınlık Hükümeti kurumlarda ve kamu maliyesinde ciddi tahribat yaratmıştır.” ifadelerini kullandı.

Fikri Toros, partisinin bu yıkımı önlemek için aylardır hükümeti uyardığını, istifaya zorladığını ve halk iradesinin gecikmeden yenilenmesi gerektiğini dile getirdiğini anımsatarak, “Nitekim, yeni yasama yılında da hükümetin nisap sağlayamaması nedeniyle Meclis toplanamamış ve Başbakan Ersan Saner sonunda istifa etmek zorunda kalmıştır.” dedi.

Toros açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Verimli ömrünü aylar önce tüketmiş olan bu Meclis’ten yeni bir hükümet oluşturulması sorunları daha da derinleştirecektir. Halkın beklentisi yeni bir hükümet değildir. Bir an önce gerçekleştirilecek bir erken genel seçimdir. Halka daha fazla vakit kaybettirmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu nedenle Sayın Tatar’ın halkın beklentisine saygılı bir yaklaşımla 60 gün sonra seçime gidilmesi için harekete geçmesi en doğrusu olacaktır.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi