SANER MESLEĞİNİ DE KAYBEDECEK

İstifa etmek zorunda kalarak başbakanlık koltuğunu kaybeden Ersan Saner’in meslekten men edilmesi için ilk imzayı eski başbakan Hakkı Atun attı.

HABER MERKEZİ

529 MESLEKTAŞ İMZALADI
Külliyenin mimarına vatandaşlık veren Ersan Saner’in meslekten men edilmesi için Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin başlattığı imza kampanyası sona erdi. 529 imza genel başkana teslim edildi. İlk yönetim kurulu toplantısının ardından konu onur kuruluna havale edilecek.

ATUN: BUNU KABUL ETMEK ZOR
Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin kurucusu, eski başbakan ve meclis başkanı Hakkı Atun yaptığı açıklamada, projeden Oda’nın haberi olmadığını söyleyerek, “modern yaşama bunu getirmek ne kadar doğrudur bunu kabul etmek çok zordur. Niye külliye kurulsun” diye sordu.

PRENSİP SAHİBİ OLMASI GEREKİRDİ
“İnsan mesleğine saygı duymazsa neye saygı duyar ben çok merak ediyorum. Hele bir mimar başbakandan elbette beklemezdim. Bu konuda daha dikkatli, daha prensip sahibi olması gerekirdi. Bunu kesinlikle tasvip etmiyorum. Bana getirdiğinizde ilk imzayı attım, karşısına da 1960’da kurucu başkan olduğumu yazın, hatırlasın dedim.”

Hakkı Atun’un açıklaması şu şekilde:

 

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi