Kalkınma Bankası istihdam için münhal çıktı, yandaşlara yüklü kredi girişimleri var

KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan, hükümetin dün istifa etmesine rağmen Kalkınma Bankası'nda işe alım için bugün münhal çıkıldığını açıkladı. Bengihan, "yandaşlara yüklü miktarda kredi verilmesi girişimleri de bilgimize geldi" dedi.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) UBP-DP-YDP Azınlık Hükümetinin iktidarda oldukları süre içinde yaptıkları partizanlıkların devam ettiğini belirterek dün başbakanın hükümetin istifasını sunduğu halde bugün Kalkınma Bankasına Müdür ve I. Sınıf Banka Memuru istihdamı için sınav duyurusu yapıldığını açıkladı. Sendika Başkanı Güven Bengihan yaptığı açıklamada, “azınlık hükümetinin ortakları olan UBP-DP-YDP’nin geçmişlerine baktığımızda varlık nedenlerinin topluma hizmet değil yandaşlara menfaat dağıtarak koltuk kapmak olduğunu görürüz” dedi. Seçim yasakları içinde vatandaşlık dağıtmak, yandaş istihdamı yapmak, kamu arazisi dağıtmak bu partilerin en iyi becerdikleri işler olduğunu vurgulayan Bengihan, “halkımız ekonomik kriz altında ezilirken, kendilerinin tek gailesi koltuklarıdır” dedi.

Bengihan açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Tosunoğlu’nun yakın bir geçmişte Kalkınma Bankasından kendinden önce verilen kredilerin yüzde 53’ünün geri ödenmediği yönünde geçmiş yöneticileri halka şikayet ederken, şimdi kendisi hükümetin istifasını sunmasının üzerinden 24 saat geçmeden yandaş istihdamı için düğmeye basmıştır. Ayrıca yandaşlara yüklü miktarda kredi verilmesi girişimleri de bilgimize gelmiştir. KTAMS olarak her türlü partizanlığın, adaletsizliğin karşısında olacağımızı ve kamu kaynaklarının yandaşlara peşkeş çekilmesine karşı tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi vurgularız.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi