ELÇİLİK ÖRGÜTLENİYOR

Kuzeydeki Türkiyeli bazı iş insanları Lefkoşa Büyükelçisi öncülüğünde örgütleniyor. Birlik, bölge dernekleri, hemşeri dernekleri aracılığıyla çalışmalarını sürdüren kişilerin toplantılarına elçilik mensupları eşlik ediyor.

HABER MERKEZİ

SADECE TÜRKİYELİLER
İş insanlarından oluşan gruplar, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği marifetiyle örgütlenerek, kimlik siyaseti yapıyor. “Özgür İş İnsanları Derneği” ve “Kıbrıs Dayanışması” adı altında toplanan kişilerin son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP ve buradaki Elçisi ile birlikte tüm bölgelerde çalıştığı belirtiliyor.

BÜYÜKELÇİ BAŞ KÖŞEDE
WhatsApp’ta kurulan gruplarda, Türkiye’nin resmi politikaları savunulurken, Lefkoşa Büyükelçisi ve elçilik mensuplarının da katıldığı toplantı fotoğrafları paylaşılıyor. Cumhurbaşkanı ve birçok bakan ile çekilmiş fotoğrafın da yer aldığı gruplarda, elçilik aracılığıyla iş insanlarının siyasilere ulaşmasının sağlandığı görülüyor.

SEÇİMLERE HAZIRLIK
AKP Kuzey Kıbrıs temsilcisi Sıtkı Öztekin isimli kişinin ise esnafı toparlayıp örgütleyen kişi olduğu belirtiliyor. Lefkoşa sanayide makinistlik yapan AKP’li Öztekin’in büyükelçilikte oldukça etkili birisi olduğu biliniyor. Büyükelçiliğin yaklaşan genel ve yerel seçimler için hazırlık yaptığı ileri sürülüyor.

İşte bazı fotoğraflar:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi