“Muhalefet derhal resmi kanallardan Türkiye iktidarına bu soruları sormak zorunda”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Parti Meclisi üyesi üyesi avukat Ongun Talat, yasaklı yurttaşların kimler olduğunu ve bu yasakların gerekçelerini Türkiye makamlarına sorabilecek herhangi bir ‘yetkili’ olmadığını vurgulayarak görevin muhalefette olduğunu belirtti.

HABER MERKEZİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi (PM) üyesi avukat Ongun Talat, Türkiye’de alıkoyulan ve ardından sınır dışı edilen gazeteci Ali Kişmir için yetkili makamların açıklama yapmasını beklemenin ölü gözünden yaş beklemek olduğunu belirtti. Yasaklı yurttaşların kimler olduğunu ve bu yasakların gerekçelerini Türkiye makamlarına sorabilecek herhangi bir ‘yetkili’ olmadığını vurgulayan Talat, muhalefetin derhal resmi kanallardan Türkiye iktidarına bu soruları soruması gerektiğini vurguladı.

Ongun Talat’ın paylaşımı şu şekilde:
“Ölü gözünden yaş beklemeye gerek var mı? Peki Cumhurbaşkanı ya da hükümet yetkililerinin yasaklı yurttaşlarının kimler olduğunu ve bu yasakların gerekçelerini Türkiye makamlarına sorabileceklerine inanan var mı?
Sözün kısası bu konuda da görev muhalefete düşüyor… Muhalefet derhal resmi kanallardan Türkiye iktidarına bu soruları sormak zorunda. Hatta Türkiye’deki muhalefetle iletişime geçerek onların da bazı girişimler yapmasını zorlamak durumunda…
Aksi halde bu insanlara KKTC “yetkililerinden” kimse ama hiç kimse sahip çıkmayacak…”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi