‘TAM TEŞEKKÜLLÜ’ REZALET

New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri’ne ‘KKTC’nin tam teşekküllü bir devlet’ olduğunu anlatırken, SMA hastası Asya Polatlı, Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarınca uçakla Türkiye’den alınarak hastaneye yatırıldı.

HABER MERKEZİ

İTİRAF ERKEN GELDİ
İki devlet teziyle dünyayı karşısına alan Türk tarafının eli yine boş kaldı. BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşen Tatar yaptığı açıklamada, “Yarın tanınma beklemiyorum, bu gerçekçi değil. Keşke bizi tanısalar, çünkü biz tam teşekküllü bir devletiz” dedi.

‘TATİL’ PAHALIYA MAL OLDU
KTÖS Genel Başkanı Emel Tel, “Erdoğan ve AKP rejiminden aldığı talimatları papağan gibi tekrarlamak için New York’a giden Ersin Tatar ve ekibinin, örtülü ödenek dışında Maliye Bakanlığı bütçesinden 160 bin Dolar (1 milyon 420 bin TL) kullandığını” savundu.

ÜSTEL: ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK
Tedavisi için ‘KKTC devleti’ tarafından 10 bin lira bağışlanan, yükselen tepkilerin ardından tedavi masraflarını üstlenme kararı alınan ve ardından Türkiye vatandaşı yapılan Asya hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Ünal Üstel, “Bakanlığımız ve hükümet başta olmak üzere TC Elçiliği ve TC Sağlık Bakanlığı desteği ile elimizden gelen tüm desteği sağlamış bulunmaktayız” dedi.

ASYA’NIN YÜZÜ GÜLDÜ
Hastanede tetkikleri yapılan 11 aylık Asya’nın ise 2, 5 milyon dolar tutarındaki Zolgensma ilacı sipariş edildi. Kıbrıs’ın güneyinde ilgiyle karşılanan Asya’nın ailesi gelişmeler için Kıbrıslı Rumlara teşekkür etti. Baba Ozan Polatlı yaptığı açıklamada, “8 aydır bu süreç yaşanıyor. Bir sürü kişi bize söz verdi ama sonucu olmadı. En başta inanamadım ama şimdi umut doğdu” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi