(N)E-DEVLET AMA!

Meclis komitesinin onaylamadığı, Genel Kurul’da oylanmadan hayata geçirilmeye çalışılan e-devlet için Türkiye’den gelen ekipler huzursuzluk yarattı.

VERİLER TÜRKSAT’A EMANET
Devletin bütün dijital altyapısı, verileri ve işleyişi bir başka devlette faaliyet gösteren bir şirkete devredildi. UBP-DP-YDP Hükümetinin 2021 Şubat’ta Türkiye ile imzaladığı protokol gereğince yönetimi Türksat’a süresiz devredilen e-devlet projesi için çalışmaları Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yürütüyor.

DOKTORLAR KAPIYI GÖSTERDİ
Bugün Kıbrıs’ın ulaştığı bilgiye göre Türkiye’den gelen kişiler meslek kuruluşlarını gezerek üyelerin bilgilerini istemeye başladı. Son olarak Tabipler Birliği’ne üye doktorların kişisel bilgilerini talep eden ekipler tepkiyle karşılandı.
Birlik üyelerine ait bilgileri vermedi.

SANER MESLEKTEN MEN EDİLEBİLİR
Öte yandan Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği üyeleri, ‘yavru külliyenin’ mimarına jet vatandaşlık veren, kendisi de mimar olan Başbakan Ersan Saner’in meslekten men edilmesi için imza kampanyası başlattı. Yeterli imza toplanırsa konu yönetim kuruluna gidecek ardından onur kuruluna sevk edilerek Saner’in savunması istenecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi